Sammenlign bilforsikring

Spar penger på å sammenligne bilforsikring som du allerede har eller en ny forsikring.

Check100% gratis og uforpliktende

CheckRaskt og enkelt

CheckUavhengig og nøytral

Bilforsikring

  Bilens informasjon

  Forsikringens informasjon

  Så enkelt er det

  Fyll ut skjema Dugnadstilbud - Sammenligning av dugnad

  1. Velg tjeneste

  Velg tjenester du vil spare penger på og fyll ut informasjonen.

  Motta tilbud Dugnadstilbud - Sammenligning av dugnad

  2. Tilbud innhentes

  Vi innhenter tilbud fra ulike leverandører som passer dine behov og informasjon best.

  Velg dugnadsavtale Dugnadstilbud - Sammenligning av dugnad

  3. Penger spart

  Få oversikt over alle tilbudene og velg det tilbudet som passer best for deg.

  Norges største sparetjeneste

  Mimoni er stedet hvor du kan sammenligne priser på mange forskjellige tjenester som bilforsikring, forbrukslån, mobilabonnement og boliglån.

  Check100% gratis og uforpliktende

  CheckRaskt og enkelt

  CheckUavhengig og nøytral

  «Jeg sparte tusenvis av kroner med Mimoni! Jeg var skeptisk da jeg ba om uforpliktende tilbud, men er veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg ba om tilbud for alle mine månedlige kostnader og nå sparer jeg flere tusen hver eneste måned. Anbefaler Mimoni til alle som vil spare penger raskt og enkelt!»

  – Mimoni kunde

  Hva bør jeg vite før jeg tegner bilforsikring?

  I denne FAQ’en kommer vi inn på ting du bør vite før du tegner bilforsikring. Vi svarer på over 25 vanlige spørsmål – hvis vi trenger svar på flere så er du mer enn velkommen til å stille det til vår chat.

  I utgangspunktet består en forsikring for bilen din av en ansvarsforsikring, som er obligatorisk, og en kaskoforsikring, som kan velges. Ansvarsforsikring dekker skader forårsaket av andre i trafikken, mens kaskoforsikring dekker skader på egen bil ved blant annet ulykke, tyveri eller brann.

  Sammenlign bilforsikring

  Hva koster en bilforsikring? Slik beregner du prisen på bilforsikring

  Hva koster egentlig bilforsikring? Dette er gode spørsmål og faktisk ikke helt lett å svare på. Det er mange forskjellige faktorer som spiller inn når forsikringsselskapene eller vi på Mimoni beregner din bilforsikringspris. Individuelle variabler, som f.eks din alder, den nye prisen på bilen og hvor i landet du bor har stor innvirkning på prisen du vil bli tilbudt av selskapene.

  Det er en rekke tiltak du kan ta selv for å finne den billigste forsikringen for bilmerket ditt. For eksempel, hvis du kjører mindre eller endrer egenandelsbeløpet (egenandel er beløpet du må betale selv hvis du havner i en ulykke), vil det påvirke prisen din.

  Samtidig er det variabler som alder du ikke kan endre og som også påvirker forsikringsprisen din. På Mimoni kan du finne ut mer om hvordan din bilforsikringspris beregnes, og dermed hvordan du potensielt kan få Danmarks billigste bilforsikring for dine behov. Det skjer i vårt kunnskapssenter, via en samtale til oss eller i forbindelse med vår sammenligning. Derfor: Beregn bilforsikring på Mimoni – vi er alltid klare til å hjelpe deg, så slipper du å måtte gå rundt med spørsmålet, «hva koster bilforsikring?», Og dermed sparer du både tid og penger.

  Hva dekker bilforsikring?

  Den lovfestede ansvarsforsikringen dekker skader du forårsaker på andres eiendom under kjøring. Det samme gjelder hvis du skader andre mennesker. En kaskoforsikring derimot, forsikrer deg erstatning i tilfelle skader på bilen din, og dette gjelder både de du lager selv og de som er forårsaket av andre. Disse inkluderer skrogskader forårsaket av kollisjon, brann og hærverk.

  I tillegg til de to grunnleggende forsikringstypene, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, kan du velge mellom en rekke andre dekker hvis f.eks. vil ha dekket glasset på bilen din, deg selv eller noe helt tredje.

  Hvordan rapporterer jeg forsikringskravet mitt til forsikringsselskapet?

  Hvis ulykken først inntreffer, og du har vært i en trafikkulykke, er det viktig å vite hvordan du skal rapportere forsikringskravet ditt til forsikringsselskapet, slik at du får utbetalt erstatning så snart som mulig. Grovt sett bør du i et slikt tilfelle sjekke forsikringen din, rapportere skaden på bilen din til leverandøren og vente med å reparere bilen til du har snakket med leverandøren din om selve forsikringskravet. Les mer om hvordan du rapporterer forsikringskravet ditt på denne siden.

  Hva innebærer en ansvarsforsikring?

  Ansvarsforsikring dekker skaden du påfører dine medtrafikanter.

  I Danmark er det obligatorisk å ha ansvarsforsikring på bilen din. Det er dermed et brudd på trafikkloven hvis du kjører rundt på de danske veiene uten ansvarsforsikring, og derfor er ansvarsforsikring alltid inkludert som standard i din forsikring for bilen.

  Hva innebærer en kaskoforsikring?

  I tillegg til den lovfestede ansvarsforsikringen kan du velge å tegne kaskoforsikring på bilen din for å få en bredere og bedre bilforsikring. En kaskoforsikring er det vanligste kjøpet for bilforsikring i Danmark, og denne typen forsikring er nyttig hvis du vil dekke skader på din egen bil og dens møbler. Forsikringen er ikke obligatorisk, men den kan skape mye trygghet i din hverdag som bileier.

  For mange mennesker kan denne sikkerheten lett betale seg, da du på denne måten slipper å måtte betale for en helt ny bil hvis ulykken skulle inntreffe.

  Hvor stor skal egenandelen min være?

  En ting du bør ta hensyn til når du velger bilforsikring er egenandelen. Hvis ulykken er ute, trer forsikringen i kraft, men du må betale en del av tapet selv. Beløpet du må betale her kalles egenandelen. Hvis du har et stramt budsjett, eller du bare ikke er veldig villig til å ta risiko, kan det være fordelaktig for deg å velge forsikring med lav egenandel.

  I mellomtiden, jo lavere egenandel, desto høyere årlig pris på forsikringen din. Derfor må du bestemme om du foretrekker å betale ett stort beløp i tilfelle ulykken er ute, eller om du i stedet vil spre en større utgift over hele året.

  Egenandelen er dermed en måte du kan skru opp og ned prisen på bilforsikringen din på.

  Hva skal informasjonen min brukes til?

  For at forsikringsselskapene skal kunne gi deg et tilbud på en bilforsikring som dekker dine behov riktig, er det nødvendig at du oppgir følgende:
  Generell informasjon om bilen, din adresse, din forsikringshistorie og din kontaktinformasjon. Informasjonen din vil utelukkende bli brukt av våre partnere for å beregne nøyaktige og attraktive priser, som du kan velge mellom.

  I tillegg kan du også gi informasjon om dine medlemskap, for å se ytterligere attraktive tilbud på bilforsikring.

  Er det forskjell på tvers av selskaper?

  Ja, det er en forskjell på tvers av selskapene. Ikke bare på prisen, men også på hvordan de enkelte selskapene setter prisen. Noen selskaper eldes for eksempel langt mer enn andre, og dette er faktisk tilfellet med de fleste parametere som bestemmer prisen på bilforsikring. Derfor er det viktig at du sammenligner forsikringer basert på dine helt egne behov. Hvis du for eksempel er ung, kan det være en stor fordel å velge et selskap som ikke legger så stor vekt på alder. Likeledes er det for eksempel en fordel å velge et selskap som belønner skadefri kjøring med lav premie hvis du har kjørt i mange år uten skader. Du kan sammenligne bilforsikringer på denne siden, slik at du kan skille de billige forsikringsselskapene fra de dyre.

  Hvor ofte bør jeg sjekke bilforsikring?

  Du bør sjekke bilforsikring minst en gang i året, ettersom prisene på bilforsikring kan variere mye fra år til år. I tillegg kan din forsikringsprofil endres slik at din nåværende løsning ikke permanent er den beste for deg. Det kan være mange penger å spare på bilforsikring, og du kan risikere å gå glipp av disse besparelsene hvis du ikke får sammenligne markedet før du bestemmer deg.

  Så du må huske å sjekke prisen på bilforsikringen din, slik at du ikke betaler for mye.

  Er det en fordel å ha bilforsikring i samme selskap som resten av forsikringene?

  Flere av våre studier viser at det ikke nødvendigvis lønner seg å kombinere forsikringene dine med ett selskap. Det viser seg ofte at det er best å håndplukke forsikringene blant de ulike forsikringsselskapene. Det skal imidlertid bemerkes at man kan få andre fordeler enn bare prisen ved å slå forsikringene sammen med ett selskap. For eksempel blir det betydelig mer håndterbart når bare én regning kommer inn døren for forsikringene dine. Flere selskaper tilbyr også banktjenester, hvor du kan få fordeler, inkludert en spesiell kundestatus, hvis du samler alt du kan med selskapet. Vi holder alltid et godt øye med prisene på bilforsikring og alle de andre forsikringene, så hvis du vil bli informert om det siste innen forsikringsmarkedet, kan du registrere deg for vårt nyhetsbrev, slik at du får nyheter om bl.a. , forsikring og telemarkedet direkte i innboksen din.

  Hva er den beste bilforsikringen?

  Hva den beste bilforsikringen er, er en subjektiv holdning. Noen går mer opp i pris og andre går mer opp i dekningen. Derfor må du på resultatsiden velge eller fjerne merkingen av dekningen du vil ha. På denne måten kan du finne den beste og billigste bilforsikringen for dine spesifikke behov.

  Hvis du sammenligner bilforsikring gjennom Mimoni sin sammenligningstjeneste, så har du en god sjanse til å få den beste bilforsikringen for dine spesifikke behov.

  Trenger jeg både ansvars- og kaskoforsikring?

  Ansvarsforsikring er obligatorisk og dekker skader du påfører andre mens du kjører. Skrogforsikring er ikke obligatorisk, så du kan faktisk spare penger ved å velge den. I de fleste tilfeller kan det imidlertid anbefales å ha en kaskoforsikring for en bil, da den dekker skader på din egen bil og kan være en stor sikkerhet i din daglige kjøring. Av denne grunn velges kaskoforsikring automatisk på tjenesten vår.

  Hva er valgfri dekning?

  De fleste forsikringsselskaper tilbyr en rekke valgfrie dekker for bilforsikringsproduktet. Det kan være ting som veihjelp, sjåførdekning, dekning av glassskader etc. Det kan være lurt å inkludere dem i bilforsikringen din. Veihjelp er bra å ha i tilfelle ulykken skulle være ute og du er strandet langt fra den neste byen. Veihjelp dekker sleping av bilen din og hva som tilhører den. Førerdeksel dekker deg som person hvis du er i en ulykke. Det er en stor garanti for deg som bilist at du får dekket skikkelig hvis du skulle ha en ulykke. Alt dette koster deg imidlertid penger, så du må vurdere om du vil betale mer for mer sikkerhet.

  Beregn bilforsikring

  Har du allerede eller trenger du bilforsikring? Da kan det være lurt å beregne prisen på bilforsikring for bilen. Prisen avhenger av et stort antall faktorer, og selskapene endrer stadig prisene. Hvis du vil være sikker på at du har Danmarks billigste bilforsikring for dine behov, bør du derfor jevnlig beregne prisen på bilforsikringen din. Priskalkulatoren vår er gratis, rask og enkel å bruke – du kan prøve den på denne siden.

  Hvem er dekket av bilforsikringen min?

  I utgangspunktet dekker bilforsikringen bare deg, som er hovedbrukeren av bilen. Det betyr at hvis en ekstern person bruker bilen regelmessig, må det aktuelle forsikringsselskapet varsles. Hvis det ikke gis melding, dekker forsikringsselskapene ikke hvis den eksterne brukeren av bilen har et uhell. I tillegg er det å omgå loven å få andre til å registrere bilen i hans navn, så man bør alltid nekte å la foreldre eller noe annet hjelpe deg med å få en billigere bilforsikring, da det kan resultere i store bøter og i verste fall, fengsling.

  Kan jeg fortsette min opptjente ansiennitet fra et annet selskap?

  Ja, for de fleste selskaper er dette mulig. De fleste forsikringsselskaper lar deg videresende ansiennitet og skadehistorikk fra ditt tidligere forsikringsselskap. Det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å få en dyrere bilforsikring hvis du velger å bytte forsikringsselskap i tide og utide. Som oftest er det bare å angi polisnummeret og navnet på ditt tidligere forsikringsselskap. Hvis du har hatt et år eller mer uten bilforsikring, bør du sjekke leverandørens regler for dette.

  Fordeler med å sammenligne bilforsikring

  Ved å innhente tilbud på bilforsikring gjennom sammenligning av bilforsikringsmarkedet, får du flere fordeler. I tillegg til å få bilforsikring til best mulig pris, sørger du også for at du har en forsikring som dekker dine behov. Kort sagt, du får den riktige forsikringen for deg og bilen din ved å sammenligne bilforsikringer. Videre kan forsikringsmarkedet være en jungel for å finne frem, og det kan ta mye tid å få tak i priser fra alle selskaper. Med en sammenligning sparer du dermed tid ved å slippe å skaffe priser for alle selskaper i markedet. Du kan sammenligne bilforsikring raskt og enkelt ved å trykke på knappen øverst på siden.

  Billig bilforsikring til tross for RKI?

  Det er de færreste tilbyderne som lar personer med registrering i RKI / Experian tegne forsikring hos dem. Det er imidlertid alltid en god idé å sjekke med de forskjellige leverandørene om deres regler for dette, da du, hvis du er heldig, kan få en rimelig bilforsikringspris.

  Bilforsikring for en leid bil?

  Hvis du leaser bilen din, forsikrer du ofte bilen din, akkurat som om du hadde kjøpt en. På samme måte må du beregne forsikringsprisen for bilen og finne den mest fordelaktige forsikringen for deg. Noen leasingforhandlere har spesielle avtaler med forsikringsselskaper, så det er alltid lurt å sjekke med forhandleren din før du kjøper.

  Finn en billig bilforsikring: Du må vite dette før du begynner

  Før du begynner å sammenligne bilforsikringer, bør du lese avsnittene nedenfor om hvordan dine behov skal sette rammen for ditt valg. Det er smart å sammenligne priser i markedet, men det er også viktig at du har litt kontroll over hva du leter etter utover bare prisen. På denne måten begrenser du utvalget, hvoretter du enkelt kan finne den billigste bilforsikringen som også oppfyller dine individuelle kriterier / behov.

  En billig bilforsikring må også være en god bilforsikring

  Bilforsikringen din skal helst være så billig som mulig, men derfor bør du fortsatt stille krav til hva den skal kunne dekke. Prisforskjeller på forsikringene forekommer blant ulike leverandører av produktet, og her er en vesentlig faktor omfanget av hva bilforsikringen dekker. Noen inkluderer ekstra bilforsikringsdekning til samme eller litt høyere pris, mens andre klatrer oppover prisstigen ved ytterligere kjøpsdekning. Om en bilforsikring er billig er i dette tilfellet en individuell vurdering.

  Eksempel: Hvis person A ønsker et fullt skrog med veihjelp, og person B ganske enkelt vil ha et delvis skrog, som er mer begrenset, vil person B mest sannsynlig finne den billigste løsningen mellom de to. Hvis person A sammenligner priser på kaskoforsikring med veihjelp, ender han med å betale mer enn person B, men person A finner fremdeles en billig bilforsikring blant forsikringene som samtidig lever opp til personens dekningskrav.

  Kjenn bilen din

  Det første du må holde oversikt over før du sammenligner bilforsikringspriser, er (selvfølgelig) bilen din. Et bredt spekter av informasjon om bilen din er inkludert i beregningen av din årlige forsikringspremie (årspris). Om bilen din må du kunne oppgi hvilket merke, modell, årsmotor, motorstørrelse og variant den har. Forsikringsselskaper vil vite nøyaktig hvilken bil du eier, så det er lettere å beregne hva det vil koste å forsikre den. Spesielt bilens år kan være betydelig, siden det forteller noe veldig konkret om bilens struktur. En eldre modell har større sannsynlighet for at reservedeler til reparasjon er sjeldnere og dermed dyrere for selskaper.

  Informasjon om bileieren

  Detaljer om sjåføren er en vesentlig faktor i forsikringsprisen. For eksempel indikerer et større antall år som bileier noe om erfaring. Boligen din kan også påvirke prisen, ettersom prisnivået kan variere mellom forskjellene i postnummer i Danmark. Alderen din er en viktig detalj, og du må også oppgi om det er andre registrerte sjåfører av bilen.

  Den gode bilisten belønnes med en billig bilforsikring

  Skadehistorikken din er inkludert i risikovurderingen. Forsikringsselskaper belønner gode sjåfører som har en tom erstatningshistorie. Når du sammenligner priser, blir du alltid spurt om hvor mange skader du har hatt i løpet av en årrekke – dette kan si mye om risikoen for fremtidige skader. Gjennom vår sammenligningstjeneste må du for eksempel velge hvor mange skader du har hatt de siste årene.

  Det er viktig å vite hva en skade innebærer i denne sammenhengen. Et punktert dekk eller en liten ripe i sidedøren teller ikke som skade hvis du har fått en rask reparasjon på verkstedet etterpå uten å rapportere det til forsikringsselskapet ditt. Den gode bilisten kan godt ha kjørt over noen kantstein over tid og likevel få en veldig billig bilforsikring – skadehistorikken er vanligvis basert på de registrerte skadene, der forsikringen skal dekke et større beløp enn egenandelen som er betalt.

  Egenandelen din påvirker prisen

  Det er fortsatt mulig for deg å påvirke din årlige forsikringspremie. Enten du har kjørt skadefri de siste 7 årene eller ikke, velger du ønsket egenandel. Hvis du øker egenandelen, faller den månedlige / årlige prisen – på den kan du styre i retning av en billig bilforsikring. Den normale egenandelen er 4.000 kroner, men du kan vanligvis justere dette opp eller ned avhengig av hvor mye du vil betale i tilfelle bilforsikringen din må dekke en skade. Her bør du være oppmerksom på at den årlige prisen endres tilsvarende. Ved en lavere egenandel må du betale mindre penger i tilfelle skaden skulle skje. Det vil si at forsikringsselskapet må betale mer hver gang du går tilbake til en annen parkert bil. I et slikt tilfelle ville det være mindre lønnsomt for forsikringsleverandøren, og det er derfor det blir belastet en høyere pris for bilforsikringen med lavere egenandel.

  Sammenlign priser med og uten kjøp

  I søket etter den billigste bilforsikringen kan du, som tidligere nevnt, filtrere søket ditt gjennom ønsket kjøpsdekning og forsikring. Blant valgfrie dekker kan du sammenligne casco -deksel, veihjelpsdeksel og mange flere. I tillegg kan du sammenligne priser i henhold til dine behov for tilleggsforsikring, inkludert kjøp av biltap (dekker bilen ved ran / tyveri) og forsikring for sjåfører under 25 år – dette dekker for eksempel barna dine hvis de låner bilen. Det finnes en rekke andre typer ekstra dekning du kan sjekke ut i vår prisberegner. Hvis du legger inn informasjonen din i skjemaet vårt og gjennomgår sammenligningstjenesten, står du fritt til å velge og oppheve dine ønsker og lese om hver av dem. Forsikringspremien svinger ut fra ditt valg av kjøp, så det er viktig at du ikke velger overflødig kjøpsforsikring for eller ikke har nødvendig salg. Den anbefales i alle fall for de som er på jakt etter Danmarks billigste bilforsikring.

  Hvilke forsikringsselskaper kan du sammenligne på Mimoni?

  Vi sammenligner priser fra mange selskaper, inkludert: Alm. Brand, Tryg, FDM Forsikring, Gjensidige, IDA Forsikring, Nem Forsikring, Next Forsikring, Topdanmark, Købstædernes forsikring og Popermo Forsikring. Vi sammenligner foreløpig ikke Codan og IF Forsikring.

  Trenger du bilforsikring når du registrerer en bil på nytt?

  Det korte svaret er ja.

  Det lange svaret er at du ikke kan registrere din nye bil på nytt hvis du ikke har bilforsikring. I dette tilfellet vil du ganske enkelt bli avvist på Skats nettsted når du prøver å registrere bilen din på nytt.

  Derfor er det viktig å få kontroll over din nye bil helt, ved å kjøpe bilforsikring før du registrerer bilen på nytt. Det kan gjøre billig her på Mimoni.

  Hva er statlig skatt på bilforsikring?

  Det er en statsskatt på 42,9% av forsikringspremien. Dette er en skatt som betales gjennom forsikringens pris, men som går direkte til staten. I praksis fungerer det på samme måte som når du betaler moms. Du kan ikke unngå å betale denne statlige avgiften på bilforsikring, så vi anbefaler bare å se på den som en del av prisen på å ha bil.

  Hvorfor en bilforsikring?

  Når du kjøper bil, kommer du ikke utenom en forsikring av bilen. Det er derfor alltid en god idé å sammenligne bilforsikringer, da det kan være mange penger å spare hvis du innhenter tilbud fra de ulike forsikringsleverandørene. Forsikring av bilen er obligatorisk, og du kan ikke kjøre rundt uten.

  Sammenlign andre forsikringer

  Bilforsikring

  Kjøretøyforsikring

  Helse- og livsforsikringer

  Bolig- og verdiforsikringer

  Dyreforsikring